כבר כתבתי על אתגר הקפה בסנטרל ניו יורק.
במרבית המקומות, להזמין אספרסו כפול,
זה כמו... להזמין סלט עדשים ירוקות במקדונלדס.
זה לא נדיר, שאני מזמינה בקופה,
אספרסו כפול (עבורי) וקפוצ׳ינו (לחנן),
ואני מוצאת את עצמי רק עם קפוצ׳ינו ביד.
כשאני שואלת לגבי העדרו של האספרסו,
נגשתי לבר במלון שבו אנחנו שוהים,
טריפל אספרסו (עבורי) וקפוצ׳ינו (לחנן).
אז תיקנתי- טריפל אספרסו ודאבל אספרסו, בבקשה.
הברמן הביט בי ארוכות, והחל לצעוד בכתפיים שמוטות אל חדר אחורי.
אחרי כמעט עשר דקות, אני רואה דמות רחוקה, מדדה לכיווני.
הברמן, עמוס בכוסות חד פעמיות, מסודרות במגדל,
ומגיש לי בספירה: אספרסו אחד, אספרסו שני, שלישי, רביעי וחמישי.
ומוסיף: אני מתנצל, את המנה האחרונה הייתי ממש צריך לשאוב בכוח מהמכונה.
הסתכלתי אליו חזרה, ולא הצלחתי להוציא מילה.
לא רציתי לשבור את תוצר המאמץ שלו, אבל לא הייתה לי ברירה.
איחדתי את המנות לשתי כוסות,
והשארתי טיפ משולש, שאולי יכפר על המבוכה.